Storro

Instructies voor de installatie van Storro

Instructies voor installatie van Storro op Ubuntu 20.04

1. Download de Storro application

In de email die u van ons hebt ontvangen staat een link om de Storro applicatie te downloaden. Als u hier op klikt opent een browserscherm. Uw besturingssysteem wordt automatisch gedetecteerd. Mocht dit niet correct gebeuren klik dan op de knop Show other platform. Klik vervolgens op de knop download.

2. Start de installatie

In de Downloads folder vindt u het gedownloade installatiebestand, genaamd Storro.deb. Dubbel-klik op dit bestand om het Ubuntu Software Center te openen. Het Ubuntu Software Center heeft het bestand ingeladen. U kunt Storro nu installeren door op de knop Install te klikken.

3. Start Storro op

Nadat u de installatie succesvol hebt doorlopen kunt u de applicatie voor de eerste keer openen. Dit doet u via de desktop (druk op de Super Key en type Storro in de zoekbalk) of via de Terminal (Ctrl+Alt+T om de Terminal te openen en type vervolgens ‘Storro’ en druk op Enter). Bij het eerste keer opstarten wordt u gevraagd een account aan te maken. Indien u nog niet eerder een account heeft aangemaakt (op een andere laptop of desktop) klikt u hier op New User.

4. Maak een gebruikersaccount aan

Nadat u op New User heeft geklikt, komt u in het scherm om een gebruikersaccount te registreren. Hiervoor is ook de registratiecode nodig uit de mail die u van ons hebt ontvangen. Deze kopieert u (met Ctrl+C) uit de email en plakt u (met Ctrl+V) in het veld in de applicatie. Verder wordt u gevraagd om een wachtwoord aan te maken. U kunt dit wachtwoord eventueel laten opslaan in de keychain, zodat u in de toekomst kunt inloggen zonder opgave van dit wachtwoord.

5. Sla uw wachtwoord reset code op

Uw account is aangemaakt! Het is belangrijk om te weten dat Storro niet uw wachtwoord kunt resetten. Dit kunt u alleen doen middels de wachtwoord reset code die na het registreren wordt getoond. Bewaar deze code goed. U kunt nu gebruik gaan maken van Storro. Indien gewenst kunt u eerst nog een korte tour starten met wat extra uitleg over Storro’s functionaliteit.