Storro

Instructies voor de installatie van Storro

Instructies voor het aanmaken van de Storro Citrix package voor gebruikers.

Uw organisatie heeft ervoor gekozen -of is door een andere partij uitgenodigd- om met Storro op vertrouwelijke wijze bestanden uit te wisselen. Om ervoor te zorgen dat de juiste personen binnen uw organisatie toegang krijgen tot deze informatie, en zelf gegevens kunnen aanleveren, dient de Storro applicatie geïnstalleerd en lokaal aangeboden te worden.

Voor de Admin

1. Download de Storro application

In de email die u, of één van uw medewerkers, van ons heeft ontvangen staat een link om de Storro applicatie te downloaden. Als u hier op klikt opent een browserscherm. Uw besturingssysteem wordt automatisch gedetecteerd. Indien dit niet overeenkomt met de omgeving waarop de de applicatie zal draaien, klik dan op de knop Show other platforms. Klik vervolgens op de knop download.

Voor de Admin

2. Installatieargumenten en communicatiepoorten

Draai de Storro applicatie onder de volgende argumenten:
Storro.exe --jail "USERSHOMEDIR\StorroDataDir" –nokeychain

USERHOMEDIR zal hier moeten worden vervangen door de daadwerkelijke home directory van de gebruiker, bijvoorbeeld H:\

Storro communiceert over poort 80 en 443. Zet bij voorkeur ook poort 35784 open omdat TLS verbindingen iets hogere prestaties kennen.

Voor de gebruiker

3. Start Storro op

Nadat u de beschikking heeft over de applicatie kunt u zelf een account in Storro aanmaken. Bij het eerste keer opstarten wordt u gevraagd een account aan te maken. Indien u nog niet eerder een account heeft aangemaakt (op een andere laptop of desktop) klikt u hier op New User.

Voor de gebruiker

4. Maak een gebruikersaccount aan

Nadat u op New User heeft geklikt, komt u in het scherm om een gebruikersaccount te registreren. Hiervoor is ook de registratiecode nodig uit de mail die u van ons hebt ontvangen. Deze kopieert u (met Ctrl+C) uit de email en plakt u (met Ctrl+V) in het veld in de applicatie. Verder wordt u gevraagd om een wachtwoord aan te maken. U kunt dit wachtwoord eventueel laten opslaan in de keychain, zodat u in de toekomst kunt inloggen zonder opgave van dit wachtwoord.

Voor de gebruiker

5. Sla uw wachtwoord reset code op

Uw account is aangemaakt! Het is belangrijk om te weten dat Storro niet uw wachtwoord kunt resetten. Dit kunt u alleen doen middels de wachtwoord reset code die na het registreren wordt getoond. Bewaar deze code goed. U kunt nu gebruik gaan maken van Storro. Indien gewenst kunt u eerst nog een korte tour starten met wat extra uitleg over Storro’s functionaliteit.