Eenvoudig, veilig werken.

Aan elke type data, met iedereen

Sla op en deel met volledige controle

Storro’s internationaal bekroonde desktopapplicatie maakt eenvoudig, veilig werken mogelijk. Ongeacht het type informatie, bestandsformaat of de bedrijfstak. En zowel met collega’s als externen, terwijl u zich gewoon aan uw vertrouwde workflow kunt houden.

Hieronder een aantal voorbeelden van hoe Storro ook u kan ondersteunen.

Met Storro kunt u erop vertrouwen dat uw gegevens

altijd beschermd zijn, zelfs bij het delen met externen.

Storro toepassingen

Klik op onderstaande voordelen om meer te lezen over hoe we dit doen.

Versleutelde opslag & back-up

Storro biedt u dataopslag en back-up met ongeëvenaarde garanties op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Bescherming die niet achteraf is toegevoegd als een laagje vernis, maar de kern vormt van ontwerp en uitvoering.

Uw bestanden in Storro worden automatisch versleuteld: zo zijn ze te allen tijde beschermt. Dit gebeurt al op uw eigen systeem met sleutels die u als data-eigenaar alleen hebt. Daarmee hebt u ook de volledige controle over wie er verder toegang krijgt.

Door de versleutelde data te versnipperen en verspreid op te slaan over verschillende locaties in Nederland staat er op geen van die plekken leesbare, of zelfs maar complete informatie. Dat vermindert de kans op schade door eventuele datalekken hier drastisch.

Elke wijziging die plaatsvindt in een bestand of map wordt onmiddellijk vastgelegd in een private blockchain audit trail. Op basis van dit cryptografische logboek kan ook eenvoudig weer worden teruggegaan naar elke voorgaande staat van die bestanden en mappen. Zo bent u dus nooit meer iets kwijt.

Uiteraard schaalt Storro naadloos met uw opslagbehoefte mee. Elke gebruiker krijgt standaard 500GB aan opslagruimte, welke in geval van meerdere bedrijfslicenties bij elkaar wordt opgeteld. En mocht u (op den duur) meer ruimte nodig hebben dan kan dit eenvoudig worden aangepast.

Zo biedt Storro de flexibiliteit van de cloud, met de vertrouwelijkheid van on-premises oplossingen.

Vertrouwelijke bestanden delen

Wanneer u informatie deelt via email of de cloud bent u voor de vertrouwelijkheid hiervan overgeleverd aan de ‘kleine lettertjes’ van dienstverleners en hun beveiligingsmaatregelen, alsmede die bij de ontvanger(s). Dankzij Storro’s unieke ontwerp hebt u hierover de volledige controle.

In Storro worden uw bestanden automatisch op uw apparaat versleuteld zodat ze beveiligd zijn in rust, tijdens transport en zelfs in gebruik. Óók aan de kant van degene met wie u de bestanden deelt. Uw data is daarbij end-to-end versleuteld, zodat een externe dienstenleverancier geen toegang krijgt tot uw vertrouwelijke informatie.

Met enkele klikken maakt u een veilige, gedeelde map aan om bestanden uit te wisselen. Alleen u als data-eigenaar hebt de sleutels om informatie weer samen te voegen en te ontsleutelen. En u alleen bepaalt ook wie toegang tot de informatie krijgt, en met welke bevoegdheden.

Elke wijziging in een bestand of map wordt transparant vastgelegd in een private blockchain audit trail. Zo ziet u precies wie wat heeft gedaan. Middels het ingebouwde Revisiebeheer kunt u ook terug naar elke voorgaande versie in het geval van fouten.

Indien u een bestand wilt delen met een contact zonder de Storro applicatie, dan genereert u eenvoudig een downloadlink. Hiermee kan de ontvanger het bestand over een versleutelde verbinding downloaden gedurende een periode die u bepaalt.

Op deze manier houdt u de volledige controle over het delen van uw vertrouwelijke bestanden.

Ransomware bescherming

Het aantal ransomware-aanvallen stijgt explosief en een incident kan enorme gevolgen hebben voor de continuïteit van uw organisatie. Gelukkig brengt Storro’s unieke bescherming tegen ransomware hierin verandering.

Elke actie op uw data in Storro, door u of geautoriseerde contacten, wordt onomstotelijk vastgelegd een private blockchain audit trail. Dit cryptografische logboek is apend only wat inhoudt dat alleen toevoegingen kunnen worden gedaan; niks in de historie kan worden overschreven. Zo blijft de gehele geschiedenis van bestanden en mappen bewaard. Als ransomware uw data versleutelt ziet Storro dat simpelweg als een nieuwe versie van de informatie. Dit wordt als zodanig toegevoegd aan het private blockchain audit trail.

Op basis van het private blockchain audit trail kunt u met Storro’s Revisiebeheerfunctie eenvoudig terug naar elke voorgaande staat van documenten en mappen. Dus ook alle versies van vóór de ransomware-aanval. En dat in slechts een paar klikken.

Mocht kwaadaardige software uw systeem en die van uw contacten volledig op slot zetten, dan krijgt u met uw unieke recovery code op een nieuwe/schone computer gewoon weer toegang tot al uw gedeelde projecten en data.

Hierdoor biedt Storro ongeëvenaarde bescherming tegen legio aanvallen, waaronder ransomware.

Snel werken met grote bestanden

Dankzij Storro’s unieke, gecompartimenteerde architectuur kan eenvoudig en snel worden (samen-)gewerkt aan zeer grote bestanden, zoals video’s, 3D ontwerpen en technische tekeningen.

Bestanden worden lokaal geladen en door u gewijzigd in de beveiligde, virtuele schijf die Storro op uw systeem aanmaakt. Aanpassingen worden op de achtergrond gesynchroniseerd met uw opslaglocaties, zodat u geen last heeft van de latency die werken in de cloud traditioneel met zich meebrengt.

Omdat Storro alleen de delta’s (gewijzigde datasnippers) in bestanden hoeft te communiceren is de overhead minimaal en gaat synchronisatie met contacten supersnel. Zo heeft iedereen altijd beschikking over de laatste versie van informatie, en is handmatig up- en downloaden van hele bestanden bij elke wijziging verleden tijd.

Het ophalen van nieuwe content en wijzigingen door anderen gaat extra vlot omdat de versleutelde datasnippers van meerdere locaties tegelijk gedownload kunnen worden. Zo combineert Storro het hoogste niveau van vertrouwelijkheid met eindeloze schaalbaarheid en prestaties in de cloud.

Zo werkt u in de cloud alsof uw data gewoon op uw lokale netwerk staat.

AVG compliance & governance

Wetgeving als de AVG stelt in toenemende mate eisen aan hoe u met gegevens van werknemers, klanten, leveranciers en andere stakeholders dient om te gaan. Met haar unieke opbouw en bescherming helpt Storro u eenvoudig aan deze voorwaarden te voldoen.

Alle informatie in Storro wordt automatisch versleuteld, versnipperd en verspreid opgeslagen over ISO27001 en NEN7510 gecertificeerde datacenters in Nederland. U alleen hebt de sleutels tot de informatie en kan anderen autoriseren; niemand anders, zelfs wij niet. Dankzij deze unieke workflow krijgt geen enkele onbevoegde partij leesbare, of zelfs maar complete informatie in handen.

Storro is ontwikkeld voor de veiligheid en privacy van uw data. Om deze reden worden de cryptografische sleutels niet aan onze kant, maar bij ú lokaal gegenereerd en verlaten ze uw apparaat nooit. Daarbij worden gebruikersrechten in Storro worden niet softwarematig, maar cryptografisch afgewongen om manipulatie te voorkomen. In combinatie met een need-to-know structuur van de informatieopslag wordt ongeoorloofde toegang op elk niveau tegengegaan.

Misbruik wordt verder ontmoedigd door elke actie in een project, map en bestand transparant vast te leggen in een private blockchain audit trail. Zo worden bedreigingen van zowel buiten- als binnenuit gemitigeerd, overtreft u de eisen in geldende wetgeving, en voldoet u aan intern beleid op het gebied van compliance en governance.

Storro geeft grip op data, terwijl uw medewerkers gewoon blijven werken zoals ze gewend zijn.

Prijzen

Versleutelde, gedecentraliseerde werkruimten in de cloud,
om bestanden te delen en op te slaan met een ongeëvenaarde beveiliging en privacy.

Storro Team
1-9 gebruikers

€18

gebruiker/maand (jaarlicentie)
€22,50 voor een maandlicentie

Storro Business
10+ gebruikers

€15

gebruiker/maand (jaarlicentie)
€18,75 voor een maandlicentie

Géén aanvullende, variabele kosten. Facturatie gebeurt vooraf.

 • 500GB per gebruiker. Met meerdere gebruikers wordt dit opgeteld in uw bedrijfsaccount
 • Samenwerken met 5 externe contacten per account. Dit wordt opgeteld in uw bedrijfsaccount
 • Gegevens versleuteld en verspreid opgeslagen over ISO27001 / NEN7510 gecertificeerde datacenters in Nederland
 • AVG-compliant waarbij derden noch volledige, noch leesbare gegevens ontvangen
 • Cryptografisch afgedwongen gebruikersrechten
 • Transparante en robuuste besloten blockchain audittrails
 • Ongelimiteerde revisiecontrole voor elke eerdere versie van bestanden, mappen en hele projecten
 • Multi-factor authenticatie
 • Synchronisatie van bestaande bestandsstructuren
 • Accountherstel door Enterprise-beheerders
 • Offline en LAN-toegang tot geselecteerde documenten en mappen
 • Wissen op afstand
 • Migratiehulp
 • Personeelstrainingen
 • Telefonische ondersteuning

Storro’s voordelen

Automatische beveiliging

Elk bestand en elke wijziging in Storro wordt automatisch client-side versleuteld, waardoor fouten worden voorkomen. Storro’s fysieke en cryptografische need-to-know-basis voorkomt dat informatie in verkeerde handen komt.

Keuze uit cloud-providers

Bepaal uw optimum tussen snelheden, uptime-garanties, geografische locatie / jurisdictie en prijs door uw mix van cloudproviders te kiezen.

Blockchain transparantie

Dankzij private blockchain Audit Trails hebt u een transparante, onweerlegbare geschiedenis van elke actie in een project. Deze cryptografische keten bevat ook de gebruikersrechten, wat misbruik voorkomt.

Altijd en overal beschikbaar

Kies of u uw informatie in de cloud, bij peers en/of lokaal op uw apparaat beschikbaar wilt hebben voor wanneer u offline bent tijdens het reizen.

Oneindig versiebeheer

Elke actie in een project wordt vastgelegd in een private blockchain. Met de Revision Control-functie kan zo worden teruggegaan naar elke vorige versie van ieder bestand, map of project.

Hoge efficiëntie

Elke wijziging die u op uw lokale apparaat aanbrengt wordt direct gesynchroniseerd met uw opslaglocaties. Door alleen de ‘delta’ te delen wordt dataverbruik tot een minimum beperkt.

Storro’s voordelen

Ongeëvenaarde beveiliging

Elk bestand en elke wijziging in Storro wordt automatisch client-side versleuteld, waardoor fouten worden voorkomen. Storro’s fysieke en cryptografische need-to-know-basis voorkomt dat informatie in verkeerde handen komt.

Keuze uit cloud-providers

Bepaal uw optimum tussen snelheden, uptime-garanties, geografische locatie / jurisdictie en prijs door uw mix van cloudproviders te kiezen.

Blockchain transparantie

Dankzij private blockchain Audit Trails hebt u een transparante, onweerlegbare geschiedenis van elke actie in een project. Deze cryptografische keten bevat ook de gebruikersrechten, wat misbruik voorkomt.

Altijd en overal beschikbaar

Selecteer welke projecten, mappen of bestanden u tevens lokaal beschikbaar wilt hebben op uw apparaat voor wanneer u offline bent tijdens het reizen.

Oneindig versiebeheer

Elke actie in een project wordt vastgelegd in een private blockchain. Met de Revision Control-functie kan zo worden teruggegaan naar elke vorige versie van ieder bestand, map of project.

Hoge efficiëntie

Elke wijziging die u op uw lokale apparaat aanbrengt wordt direct gesynchroniseerd met uw opslaglocaties. Door alleen de ‘delta’ te delen wordt  dataverbruik tot een minimum beperkt.

“Wij gebruiken Storro als eenvoudig en veilig alternatief voor e-mail bij het uitwisselen van bestanden met externe partijen. We hebben voor Storro gekozen door de prettige gebruikersinterface, makkelijke schaalbaarheid, beperkte afhankelijkheid van een infrastructuur en kosten-besparing op een deel van onze IT oplossingen.”

Marcel Boekhorst, CEO Signum Interfocus

“Ik gebruik voor projecten bij klanten zowel mijn eigen Office365-cloud als Storro. Met Storro heb ik meer controle over- en vertrouwen in de opslag van de gevoelige documenten. Ik weet precies waar deze documenten beveiligd opgeslagen staan, namelijk op werkplekken die ik zelf autoriseer. Dat scheelt weer onbeveiligd mailen. En dát zonder dat het voor de gebruiker ingewikkeld is: Storro regelt dit voor je. Top!”

Rien Bosma, Bosma Consulting

“Wij gebruiken Storro voor onze projecten met externe partners, en het overtreft alle verwachtingen. De leden van de verschillende projecten kunnen naadloos samenwerken aan de diverse bestanden die voor onze projecten nodig zijn, we houden de controle over de versies en kunnen precies zien welke wijzigingen zijn doorgevoerd.”

Gerben Klein Baltink, CEO Trefecta Mobility

Begin vandaag met veilig werken.

ISO 27001

Data wordt verdeeld opgeslagen over ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Nederland.

Storro is lid van the Hague Security Delta.

Storro heeft het H2020 seal of excellence van de Europese Commissie ontvangen.

ISO 27001

Derde partijen ontvangen complete noch leesbare data, waarmee privacy is gewaarborgd.